Bruiloft Dj

Bruiloft-DJ nodig? Kies de perfecte DJ voor jullie feest…
Hier kies je voor een DJ met 30 jaar ervaring.
Heb je vragen? We helpen je graag verder!

Bruiloft-DJ boeken

TIP 1: Kies voor 1 genre/soort muziek

De belangrijkste vraag bij het uitkiezen van een bruiloft-DJ is toch wel ‘welke muziek wil je horen?’
Bedenk hierbij dat DJ’s zich steeds meer specialiseren. Zelfs een ‘all-round’ DJ zal nooit alle genres kunnen draaien. Iedere DJ heeft tegenwoordig zijn eigen stijl en specialisatie, waarbij de ene DJ wat ‘smaller’ draait en de andere DJ wat meer kan varieren binnen een muziekgenre. Informeer hier vooraf naar!

Wat is je eigen muzikale verwachting van de avond, en belangrijker, welke muziek wil het publiek horen. Verdiep je in de bezoekers en doelgroep van het feest of event.

Houd ook rekening met de opbouw van een avond. Meteen ‘volle bak gaan knallen’ als het publiek om 21.00 komt binnendruppelen heeft geen enkele zin. Bij het boeken van meerdere DJ’s op een avond geven we je graag advies over de volgorde.Overzicht van alle genre’s bij allDJ.nl

TIP 2: Doe vooraf een ‘lokatie-check’

Waar vindt jullie bruiloft plaats?
Let goed op of er ‘beperkingen’ zijn.
Check de onderstaande punten:

Zijn alle vergunningen geregeld, is er sprake van een geluidsbeperking?

Is de lokatie goed bereikbaar voor de crew van de apparatuur. Is de lokatie makkelijk te bereiken voor de artiesten?

Eventuele kleedkamers en faciliteiten?

Beveiliging?

Controleer dus vooraf goed of het optreden dat jij voor ogen hebt ook mogelijk is op de gewenste lokatie.

Over geluidslimiting: om een DJ-optreden goed uit de verf te laten komen is een bepaald geluidsniveau nodig. Als een feest-DJ zich niet verstaanbaar kan maken, of als bij een hardstyle-DJ het publiek harder praat dan de muziek, gaat je feest mislukken! (we zijn zeker geen voorstanders van ‘bloed-uit-je-oren’-geluidsniveau’s, maar het publiek moet het DJ-optreden wel voldoende kunnen beleven).

Goed klinkend geluid is in alle gevallen essentieel voor DJ-optredens!

TIP 3: Regel vervangende/back-up artiest!

Het kan natuurlijk voorkomen (al gebeurt het gelukkig haast nooit) dat een DJ door ziekte of andere overmacht niet in staat is om te komen optreden. Door bij allDJ te boeken, weet je je altijd verzekerd van doorgang van het event, omdat we met ons ruime netwerk altijd kunnen garanderen dat er een ‘backup-DJ’ beschikbaar is. Toch een geruststellende gedachte!

TIP 4: Boek een live-act bij de DJ!

Steeds minder opdrachtgevers boeken een band voor een bruiloft. En men steeds vaker kiest me voor… bruiloft-DJ’s.

Om toch de charme en uitstraling van een live-artiest te kunnen beleven is het mogelijk om bij een DJ een live-optreden te boeken. Bijvoorbeeld een saxofonist. Mooie aanvulling op een DJ-optreden!

Houd wel rekening met het genre, want toevoeging van instrumenten is niet voor alle muziekstijlen geschikt. We geven je hier graag meer info over.special-acts bij allDJ.nl

TIP 5: Maak vooraf goede prijsafspraken!

De uiteindelijke totaalprijs van een DJ-optreden is afhankelijk van meerdere factoren:

– Aantal draaiuren
– Reistijd en reiskosten
– Licht-, geluid en DJ apparatuur
– wachtijden
– hospitalitykosten/riderkosten

De uitkoopprijs van een DJ is maar een deel van de prijs. Bij allDJ.nl ontvang je vooraf een bevestiging met de totale kosten van het optreden. Hiermee voorkomen we verrassingen achteraf, en heb je meteen in duidelijk inzage in de prijs.

Welke apparatuur is er nodig?

Om op jullie feest te kunnen draaien heeft een DJ apparatuur nodig. Professionele DJ’s nemen zelden zelf apparatuur mee. (uitgezonderd complete shows).

Op de zg. ‘rider’ geeft de DJ aan welke specifieke apparatuur gebruikt wordt, en door de opdrachtgever dient te worden voorzien.
Maar naast de apparatuur op de rider is er altijd een geluidsinstallatie voor de zaal nodig. Zorg er voor dat deze geluidsinstallatie voldoende capaciteit heeft voor het verwachte aantal bezoekers.

Bezoekers van evenementen worden steeds kritischer, en een slechte of te kleine geluidsinstallatie kan de feestvreugde behoorlijk bederven.
Als er onduidelijkheden over apparatuur zijn, of er is al een geluidsinstallatie op de lokatie aanwezig, overleg dan vooraf met ons over de bruikbaarheid hiervan. Met name de ‘play-out’ apparatuur is per DJ verschillend, en verkeerde apparatuur kan tot gevolg hebben dat de DJ niet kan optreden.

Omdat de techische mogelijkheden van specifieke apparaten tegenwoordig maximaal worden ingezet worden door DJ’s, gaat de regel ‘een goede DJ kan op elke CD-speler draaien’ helaas niet meer op…

Handig>>>> Laat allDJ.nl vrijblijvend een DJ-keuze voor je maken…

Zelf geen idee welke bruiloft-DJ goed zou passen op jullie feest?

Stuur ons een lijstje met ongeveer 25 muzieknummers die volgens jou goed zouden passen op het feest. En ook een lijstje met 10 nummer die je absoluut NIET wilt horen.

Op basis van deze lijst maken we graag een selectie van 3 bruiloft-DJ’s voor je. Geheel vrijblijvend.